Osztálykirándulás ajánlatok

a SEFAG Zrt.-től

Zselici Csillagpark

A Zselici Csillagparkban nappali és éjszakai túrák, távcsöves észlelések, planetárium, meteorit- és természeti kiállítás várja a látogatókat egész évben. A zselici erdőben egy 25 méter magas kilátót és 5 információs pontot kereshetnek fel a kirándulók. A Ropolyi tó mellett kialakított pihenőhelyen erdész szakember vezetésével megismerkedhetünk a vizes élőhelyek élővilágával, a tájházban a zselici hagyományokkal vagy vezetett erdei túrán a zselici erdővel. A tópart közelében megépült két lovaspihenő, amiknek köszönhetően a kerékpáros és a gyalogos kirándulók mellett a lovasok is megtalálják a számításukat. Fél- és egész napos programot is tudunk kínálni óvodai, általános és közép­iskolai csoportoknak.

Jegyárak: 1 090 Ft-tól
www.zselicicsillagpark.hu
info@zselicicsillagpark.hu
06 82/505-180

Erdők Háza Látogatóközpont

A Kaposvár belvárosában lévő látogató­központ kiállítótereiben interaktív játékokkal, információs táblákkal, valamint élményszobák segítségével ismer­hetik meg a vendégek az erdők növény- és állat­világát, a somogyi erdők sajátosságát, az erdész, vadász szakmát, iskolai tananyagra épülő játékok, vetélkedők várják a csoportokat.

Jegyárak: 400 Ft-tól
www.somogyierdokhaza.hu
info@somogyierdokhaza.hu
06 82/505-176

Deseda Kalanderdő és Lombkorona Tanösvény

A Kaposvártól északra, Magyarország leg­hosszabb mesterséges tavánál, a Desedánál lévő Kalanderdőben kialakított tanösvények, információs táblák tanulási lehetőséget és szabadidős programot nyújtanak családoknak, iskolás csoportoknak, mellyel élmény és szórakozás a tanulás. A Lombkorona Tanösvényről és a csúszdáról káprázatos kilátás nyílik a tóra. Előzetes egyeztetés után csoportok részére erdei túrához vezetőt biztosítunk.

www.desedakalanderdo.hu
kaposvar@sefag.hu
06 82/505-174

Nagysalléri Vadászati
és Helytörténeti Emlékház és Vadaspark

Az erdővel körülölelt Nagysalléri Vadászati és Helytörténeti Emlékház és a Vadaspark a Studinka László Tanösvény mellett található. Az erdei iskolából gyalogosan vagy kerékpárral elindulva a kirándulók a tanösvényen haladva természetes élőhelyükön figyelhetik meg hazánk nagyvadjait. A vadaspark megtekintését követően betérhetnek az emlékházba, ahol megismerkedhetnek a hely történetével, megtekinthetik a trófeakiállítást, valamint betekintést nyerhetnek a vadász szakmába is. Az emlékház megtekintése csak előzetes bejelentkezéssel lehetséges.

www.sziagyisuli.hu
06 30/9018-620
mihaly.bernadett@sefag.hu,
info@sziagyisuli.hu

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolában 33 fő számára tudunk szállást biztosítani az év minden időszakában. Vará­zsát a játékra csábító tágas udvar, a szabadtéri főző- és pihenő­hely, és nem utolsó sorban az érintetlen természeti környezet adja. A csoportok igénye szerint – erdész szakember vezetésével – lehetőség van tematikus, minősített erdei iskolai programok megtartására, erdei barangolásra, a természet ezernyi csodájának, a változatos növénytársulások, és a gazdag állatvilág megismerésére. Óvodás kortól a középiskolás korig fogadunk csoportokat. Az erdei iskola saját szervezésű és tematikus nyári táboroknak is tud helyet biztosítani.

Szállásdíj: 3 600 Ft/fő/éj
Napi díj: 1 600 Ft/fő
Erdőpedagógiai program: 700 Ft/fő/program
NTAK regisztrációs szám: EG19003956
Szálláshelykategória: egyéb szálláshely

Sziágyi Tanösvények

Az erdei iskolától induló öt különböző tematikájú tanösvény bebarangolását az óvodás korosztálytól a felnőttekig, gyalogos és kerékpáros látogatóknak is ajánljuk. Az erdőgazdálkodást, az erdei élővilágot, a jellemző erdőképeket bemutató tanösvénytáblák teszik komplexé az erdei túráinkat.

www.sziagyisuli.hu
06 30/9018-620
mihaly.bernadett@sefag.hu,
info@sziagyisuli.hu

Gyertyánosi Parkerdő és Turistaház

A parkerdő tipikusan zselici táj, vízmosásokkal bőven ellátott, dimbes-dombos szabdalt terület, mely kijelölt túraútvonalakkal, erdei tornapályával, tűzrakóhelyekkel várja látogatóit. A megújult turistaház kiváló lehetőséget biztosít egész napos pihenésre és több napos tartózkodásra is. Előzetes egyeztetés után csoportok részére erdei túrához vezetőt biztosítunk.

06 82/529-720
zselic@sefag.hu

Ajánlatok osztályoknak

1. AJÁNLAT

Délelőtt: Zselici Csillagpark
Délután: Erdők Háza Látogatóközpont

2. AJÁNLAT

Délelőtt: Erdők Háza Látogatóközpont
Délután: Zselici Csillagpark nappali túra

3. AJÁNLAT

Egész napos ajánlat: Zselici Csillagpark nappali program és vezetett erdei túra

4. AJÁNLAT

Délelőtt: Erdők Háza Látogatóközpont
Délután: Deseda Kalanderdő és Lombkorona Tanösvény

5. AJÁNLAT

Egész napos ajánlat: Deseda Kalanderdő, Arborétum és Lombkorona Tanösvény

6. AJÁNLAT

Délelőtt: Gyertyánosi Parkerdő
Délután: Erdők Háza Látogatóközpont

7. AJÁNLAT

Délelőtt: Zselici Csillagpark
Délután: Gyertyánosi Parkerdő

8. AJÁNLAT

Egész vagy többnapos program:
Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

További látnivalók Somogyban!

 1. Zselici Csillagpark
 2. Erdők Háza Látogatóközpont
 3. Deseda Kalanderdő és Lombkorona Tanösvény, Arborétum
 4. Ágneslaki Arborétum
 5. Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola
 6. Nagysalléri Vadászati és Helytöréneti Emlékház
 7. Nagysalléri Vadaspark
 8. Dr. Studinka László Természetismereti Központ
 9. Dr. Studinka László Természetismereti Központ
 10. Tókaji Parkerdő
 11. Somogyvár-Brézai Parkerdő
 12. Fácánosi Parkerdő
 13. Mikei Parkerdő

Vendéglátó- és szálláshely lehetőségek: www.tourinformkaposvar.hu

Ha érdeklődik ajánlataink iránt, írjon nekünk üzenetet!