Osztálykirándulás a somogyi erdőkben

A SEFAG Zrt. turisztikai létesítményei kiváló helyszínei lehetnek egy vagy akár több napos osztálykirándulásoknak. Ismeretterjesztő és élményprogramokkal várunk minden korosztályt.

 

KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC

Zselici Csillagpark

A Zselici Csillagpark a természet kedvelőinek és mindazoknak a családoknak, baráti társaságoknak, iskolai és óvodás csoportoknak kínál felejthetetlen élményeket, akik fogékonyak a bennünket égen és földön körülvevő természet, a somogyi erdők csodái iránt. Nappali és éjszakai túrák, távcsöves észlelések, planetárium, meteorit- és természeti kiállítás várja a látogatókat egész évben. A zselici erdőben egy 25 méter magas kilátót és 5 információs pontot kereshetnek fel a kirándulók.

Fél- és egész napos programot is tudunk kínálni óvodai és iskolai csoportoknak.

Web: www.zselicicsillagpark.hu

E-mail: info@zselicicsillagpark.hu

Telefon: 82/505-180

 

Erdők Háza Látogatóközpont

Az Erdők Háza Látogatóközpont Kaposvár szívében a SEFAG Zrt. központjánál található. Családok, iskolás és óvodás csoportok, a természet szerelmesei számára nyújt élményeket.

A látogatóközpont alsó szintjében kiállítóterek kaptak helyet, ahol interaktív játékokkal, információs táblákkal, valamint élményszobák segítségével ismerhetik meg az erdők növény- és állatvilágát, a somogyi erdők sajátosságát, valamint az erdész, vadász szakmát. Az emeleti foglalkoztató teremben csaknem 50 féleiskolai tananyagra épülő – kirakó-, párosító és társas játék, vetélkedő várja a csoportokat.

Web: www.somogyierdokhaza.hu

E-mail: info@somogyierdokhaza.hu

Telefon: 82/505-176

 

Deseda Kalanderdő és Lombkorona Tanösvény

A SEFAG Zrt. által kialakított Kalanderdő Kaposvártól északra, Magyarország leghosszabb mesterséges tavánál, a Deseda tónál található. A Kalanderdő a Desedai Arborétum és Parkerdő, valamint a Gombás Parkerdő területén került kialakításra.

Célja, hogy a kaposváriakkal, illetve a távolabbról érkező turistákkal, látogatókkal megismertesse és megszerettesse a Deseda környékét, annak élővilágát. A Kalanderdőben kialakított tanösvények, információs táblák tanulási lehetőséget nyújtanak. Kisgyermekes családok, valamint iskolás csoportok számára nyújt szabadidős programot, mellyel élmény és szórakozás a tanulás. Igény esetén a SEFAG Zrt munkatársai vezetett túrát tartanak.
A desedai kalandot az Lombkorona Tanösvény teszi teljessé, az óriáscsúszdáról káprázatos kilátás nyílik a tóra.

Igény esetén erdész szakember által vezetett túra igényelhető.

Web: www.desedakalanderdo.hu

E-mail: kaposvar@sefag.hu

Telefon: 82-505 174

Mesztegnyői Erdei Vasút

A Mesztegnyői Erdei Vasút turistákat, kirándulókat szállít olyan még érintetlen helyekre, ahova gépkocsival nem lehet eljutni. A közel 9 km-es pálya a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet területén, erdők, tavak között halad, és nyitott szerelvényeiből lehet gyönyörködni a táj szépségében. Az „Eltűnt puszták nyomában” és a „Tőzike” Tanösvény terület a kultúrtörténeti és a természeti értékeiket mutatja be látogatóinak.
A belső-somogyi területen ötvennél is több védett növény él a környéken. A tavak mentén elhaladó vonatból számos vízimadarat is megfigyelhetünk.

Lehetőség van vezetett túra és különvonat igénylésére is.

Web: facebook.com/mesztegnyoi.erdei.vasut

E-mail: erdeivasut@sefag.hu,  kisvasut@sefag.hu

Telefon: 30/549-0982

 

BELSŐ-SOMOGY:

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

A Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola a tanulóifjúság természeti és környezeti nevelésének kedvelt színtere. Varázsát a játékra csábító tágas udvar, a szabadtéri főző- és pihenőhely, és nem utolsó sorban az érintetlen természeti környezet adja. 

A csoportok igénye szerint – erdész szakember vezetésével – lehetőség van tematikus, minősített erdei iskolai programok megtartására, erdei barangolásra, a természet ezernyi csodájának, a változatos növénytársulások, és a gazdag állatvilág megismerésére. Óvodás kortól a középiskolás korig fogadunk csoportokat.

Sziágyi Tanösvények:

Az öt különböző tematikájú tanösvény bebarangolását az óvodás korosztálytól a felnőttekig, gyalogos és kerékpáros látogatóknak is ajánljuk.

Nagysalléri Vadászati Múzeum és Vadaspark

Az erdővel körülölelt Nagysalléri Vadászati Múzeum és Vadaspark Lábod és Rinyabesenyő között található Nagysalléri Vadászház és Ökocentrum mellett kapott helyet. Az erre kirándulók a Studinka László Tanösvényen haladva természetes élőhelyükön figyelhetik meg hazánk nagyvadjait. A tanösvényen gyalogosan, valamint kerékpárral egyaránt kirándulhatnak a természet kedvelői.

A vadaspark megtekintését követően betérhetnek a vadászati múzeumba is, ahol megismerkedhetnek a hely történetével, megtekinthetik a trófeakiállítást, valamint betekintést nyerhetnek a vadász szakmába is.

Web: facebook.com/sziagyi.erdei.iskola

E-mail: mihaly.bernadett@sefag.hu, info@sziagyisuli.hu

Telefon: 30/9018-620

Ha érdeklődik programjaink iránt, írjon nekünk üzenetet vagy keressen bennünket megadott elérhetőségeinken

 

 

Sefag Zrt.

Adatvédelmi tájékoztató

© 2019 Sefag Zrt., Minden jog fenntartva!